Att hitta kyrka

Ja, det är inte det enklaste, om man vet vad man är ute efter och har sina krav.
Den ska vara vit. Helst lite äldre och lite mindre. I närheten av vår hemort. Och tillåtet att dekorera lite mer än vanligtvis med blommor, löpare i gången.
Vi hade sett ut den ultimata kyrkan som ligger i vår hemkommun. Men jag fick reda på idag efter lite mailade med församlingen att den har bara öppet från midsommar till agusti, då den inte är uppvärmd annars. Och det inte fanns typ någonting inuti i kyrkan. Det vi planerar kräver högtalare och modern utrustning ;)  
Bara att börja kika efter en annan kyrka. Nu tror vi att vi hittat några lämpliga. Tack gode gud för internet och all den information man kan få tag i därifrån. Kyrkokartan is the shit!
 
Det här är Östra Hargs kyrka, än bit utanför Linköping.
Helt otrolig vacker inuti. Vit!
 
Det som är änu svårare är att hitta en lämplig festlokal. Dem flesta ställerna som har lokaler för bröllop och fest vill gärna vara lite delaktiga på något hörn. Jag måste ha god tid för dekoration och förberedelser för lokalen, inget avtal att någon cateringsfirma ska vara inblandad, egen alkhol m.m.
Vi kommer stå för det mesta själv, alltså ingen inhyrd catering, egen alkohol.
 
 
 

wedding entrance


THE BOOK

Jag har en anteckningsbok, just för bröllopet. Där jag samlar allt som jag kommer på, bilder jag kommer över, allt.
Som ni ser så kanske ni får en uppfattning om vilken stil vi valt.
Nyckelord.
vitt. ljust. blommor. vintage. stilrent. romantiskt. shabby shic. sidenband. ljusgrönt. gräddvitt. lantligt.
 
 

Tärnklänningar


Flowers


Förlovningsringen

På söndag ska vi beställa hem förlovningsringarna. Äntligen!
Men vi kommer inte hämta ut dem förrän i mellandagarna, då vi är hemma i Sverige för att fira jul. Och vi kommer inte få sätta på oss dem förrän på nyårsafton.
Jag visste redan från början vilken slags ring jag vill ha, en enstensring i vitt guld.
Den översta är otroligt vacker, eller hur? Men för min del blir det i stil med den nedersta. Simon kommer ha en slät ring i vitt guld. Jag ska visa vid ett senare tillfälle hur vigselringen kommer se ut.
 
 

In och ut-låtar i kyrkan

Det här med att välja musik i kyrkan tyckte jag i början var svårt, men när man googlat runt och läst vad andra har valt för låtar blev allt så mycket roligare. Jag som aldrig varit på ett bröllop trodde att man var tvungen att ha någon gammal tråkig orgelstråf, men så är inte fallet. Idag spelar många nya, populära låtar, med eller utan orgel. Jag tycker det är fint med orgelmusik, åtminstone i kyrkan. Nu kan man välja vanlig pianosång, som vi ska göra. Än så länge har vi det planerat.
In-låt kommer vi ha Utan dina andetag - Kent, tydligen är det en vanlig låt som blivit lite uttjatad i kyrkan i samband med bröllop, hade jag ingen aning om när vi bestämde oss för det. Att vi valde den låten var ett Kent var den skivan som Simon brände ner och gav mig i början då vi träffades. Vapen & Ammunition, då var det låtarna som Pärlor, Socker som gällde.
Ut-låt blir Forever young- Alphaville. Den är ju bara för vacker! Passande låt, som vi bara "den här ska vi ha" när den spelades av någon anledning här hemma.
 
 

Välkommen

 
..till min bröllopsblogg. En del känner mig sen tidigare, då jag bloggar på en annan blogg i vanliga fall. Men för att få alla bröllopsrelaterande inlägg samlat på ett och samma ställe, och till dem som tycker att mitt bröllopsprat blir för mycket i min privata, vardagliga blogg & till alla blivande brudar där ute som behöver inspiration så startade jag den här bloggen. Här blir det bröllop, bröllop i oändliga mängder. Här får ni följa min (våran) planering & tankar om vårat bröllop från start tills den stora dagen äntligen är framme.
Även om det är 1,5 år kvar så är det inte en dag försent för att börja planera.
 
 
Read and enjoy!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0